1.3.2013

Kun kaikki sujuu suunnitelmien mukaan, niin...

Onko kokemusta siitä, että sillon kuin  jokin sujuu niin hyvin, että tuntuu liian hyvältä ollakseen totta, niin  yleensä se ei ole sitä.
Vuorihemppo

11.1 kurvasin ensimmäiseksi  Ruskon kaatopaikalle. Kolmas kerta toden sanoo, näin myös vuorihemppojen löytämisen suhteen. Parin tyhjän reissun jälkeen lajin näkeminen tuntui entistä mukavemmalta. Yhteensä neljä lintua yhytin urpiaisparvesta.

Uuttukyyhky. Leica+Lumia
Jatkoin matkaa Oulusta ihan Kempeleen puolelle uuttupuluja bongaamaan. Pari päivää aikasemmin Meskin Jounin löytämät linnut olivat heti valmiina langoilla istumassa. Kiva tammilaji tämäkin!

Koska olin niin lähellä Oulunsalon Pajuniemeä, päätin vielä tehdä lenkin sinne suuntaan, olihan sieltä ilmoiteltu harmaapää- ja pohjantikkaa... lapinpöllöjäkin oli Tiira havisten mukaan ollut hyvin näkösällä kaksin kappalein.

Hiljaksilleen Salonpääntietä körötellessä Pajuniemen suuntaan lehahtikin aivan yllättäin molemmat lapparit lähelle tietä langalle. Pitkän tovin vartoin ja toinen  linnuista tekikin usean kerran saalistuslentoja melko lähellä. Viihdyttävää oli seurata, kun ei aiemmin ole päässyt näin läheltä seuraamaan tätä komeaa petoa. Nythän tuntuu linnut hyppivän silmille :-)

Jos linnut löytyvät tosiaan näin hyvin, niin varmaan tikatkin ovat helposti löydettävissä ;) Ei muuta ku auto käyntiin ja vaihdetta silmään ja... siihenpä sitte jäätiinkiin. Auto sammu eikä enää suostunut käynnistymään. Pikainen reissu konepellin alle ei valaissut sen enempää.Niinpä ei auttanut muu kuin tilata hinauspalvelu. Ja ne tikat... täytyi jättää haaveeksi :].


Ei kommentteja: