23.5.2012

Virolahti-Lappeenranta-Parikkala 19.5.

Tikli Virojoen keskustassa


Virolahti, Lauantai 19.5 klo 4.30-

Sirittäjä Lappeenrannassa
Aamu Harvajanniemen käressä olikin erittäin rauhallinen. Merikihuilla muutto jatkui (29N), muuten lajimäärät olivat vähäisiä. Jokunen Lapasotka (Aythya marila) ja Alliparvi raapusteltiin vihkoon. Ysin maissa läksimmekin jo mökille pakkailemaan ja siivoilemaan, sillä puolen päivän aikoihin  asuinsijamme avaimet täytyi jo luovuttaa. Harvajanniemen kärjestä mökille mennessämme kuulimme P-paikalta vielä Pikkusiepon päiväpinnaksi :-).

Jukan kanssa arvottiin hieman omia suunnitelmia. Päätimme suunnata jälleen kerran Laakakalliolle kokeilemaan josko Pomarina tällä kertaa nousisi siivilleen ja näyttäytyisi myös meille. Lajeilla ei tällä kertaa mitenkään juhlittu ja staijaus alkoi jo pikkusen puuduttamaan, sillä yöunet kuluneella viikolla olivat jääneet aivan olemattomiin. Muutaman tunnin tapituksen jälkeen vaihdoimme taas maisemaa Lintulahden lintutornille, jossa emme olleet aiemmin käyneet. Pitkäksi aikaa emme jääneet Lintulahdellekaan, kun Suomi-Venäjä peli oli jo ollut jonkin aikaa käynnissä, niin päätimme mennä jälleen Virojoen kk paikalliseen pizzeriaan seuraamaan peliä ruokailun lomassa. Sitä ennen kuitenkin pistäydyimme keskustan tuntumassa joen varressa samassa paikassa, jossa olimme aiemmin havainneet tiklejä: niin myös tällä kertaa ihan kuvauksellisetikin.

Sirittäjä edelleen vauhdissa
Syötyämme ei enää jääkiekkokaan kovin napannut (suomi oli niin reilusti häviöllä) ja aloimme taas miettimään jatkosuunnitelmia. Teimme radikaaliratkaisun ja päätimmekin lähteä Lappeenrannan kautta kohti Parikkalaa. Lappeenrannassa kuuntelimme tietopaikasta Kultarinnan (Hippolais icterina) kaunista laulua kolmen Sirittäjän (Phylloscopus sibilatrix) säestämänä. Lappeenrannassa Jukka varasi Parikkalasta hotellin seuraavaksi yöksi ja näin matka taas jatkui kohti seuraava yöpaikkaa.

Turkinkyyhky Rautjärven Teboilin läheisyydessä
Ennen hotellille menoa kävimme vielä Rautjärven Teboililla hakemassa hieman purtavaa. Huoltoasemalta autolle tultaessa Jukka huomasi Teboilia vastapäätä tien toisella puolella kelossa istuvan kyyhkyn. Rutiininomainen tsekkaus, ja yllätykseski totesimme linnun olevan Turkinkyyhky (Streptopelia decaocto). Suurempi yllätys olikin vielä se, että lintu oli Etelä-karjalalle vasta vuoden toinen havainto! Arvoimme hetken, laittaakko linnusta hälyä tiedotukseen, mutta päätimme noudattaa bongariliiton tiedotusohjeistusta ja laittaa hälyä, laji kun on kuitenkin alueella mukava laji. Saavuttuamme hotellille, kävimme hetimiten nukkumaan n. 21.30 ja herätyksen laitoimme kello kahdeksi.

Ei kommentteja: